Mar 23, 2016

Bilakah masa yang sesuai untuk membuat kad jemputan kahwin?

Untuk keluarga yang pertama kali nak buat majlis perkahwinan mesti pening fikir bila kah masa yang sesuai untuk membuat kad jemputan kahwin.Jangan katakan pening je,sampai satu masa tu ada juga bakal2 pengantin yang buat last minute untuk kad kahwin diorang.

Jangan macam tu ya..Cik Kiz sangat tak cadangkan!! Kalau boleh dah dapat tarikh majlis tu terus je buat kad kahwin..tak apa,mulakan dengan kad kahwin dulu, kemudian baru lah siapkan benda2 lain.


Bilakah masa yang sesuai untuk membuat kad jemputan kahwin?


1)Paling Sesuai


Ok..Masa yang paling sesuai adalah 6 bulan sebelum majlis.Kenapa nak 6 bulan sebelum?bukan awal sangat ke?Sebenarnya kad kahwin ni lah paling penting sekali kena siap awal.Maklumlah, banyak yang nak kena check nanti kat kad kahwin tu,

Nak check map..nak check nama betul ke tak..Kadang2 bakal pengantin ambil masa sampai seminggu tau untuk bagi maklum balas pada Cik Kiz untuk betulkan mana mana yang salah..

2)Selewat lewatnya.


Ni lak perhatian yang paling penting perlu bakal pengantin amik tau.Nak buat kad kahwin at least 3 bulan sebelum ya..Ni dah paling lambat tau!!

Kalau tak kelam kabut la nanti..

Bayangkanlah nak buat kad kadang kadang ambil masa sampai sebulan.Dan biasanya sebulan sebelum majlis dah kena bagi kad kahwin pada jemputan terutamanya kepada sedara mara..Sedara mara kena bagi awal tau..jangan paling lambat lak.Kalau jiran jiran tu 2 minggu sebelum pun ok..

Cik Kiz harap dengan post kali ni Cik Kiz dapat bantu bakal pengantin untuk tau bilakah masa yang paling sesuai untuk membuat kad jemputan kahwin.Cik Kiz banyak juga dapat tempahan last minute.Dan tambahan tempahan tu pun perkara biasa..

Last but not least..mana mana yang dah ada tarikh tu boleh je contact Kiz Wedding(Klik Sini).At least kita bincang nak design cmne semua takut bila dah dekat tarikh majlis nanti banyak lagi persiapan nak buat..

No comments: