Apr 30, 2016

Contoh Design Kad Kahwin Haikal Dan Amalina

 Jom kita tengok lagi design kad kahwin kali ni dari pasangan pengantin Haikal dan Amalina pula. Alhamdulillah majlis perkahwinan mereka akan dilangsungkan pada hari ini, hari Sabtu 30 April 2016 di Batu Anam Segamat Johor.

Contoh Design Kad Kahwin Haikal Dan Amalina


Konsep Dan Design


Design yang dipilih oleh pasangan pengantin kali ni adalah design retro savers ya.Walau bagaimanapun design retro savers yang ni mempunyai corak sedikit di bahagian atas dan di bawah muka depan kad kahwin.

Jom kita lihat corak yang digunakan pada muka depan kad kahwin retro savers ini :



Muka Dalam Kad Kahwin


Gambar di bawah ini pula adalah design untuk sebelah muka dalam kad kahwin. Di sebelah kiri kad Cik Kiz letak details yang diperlukan untuk majlis manakala di selah kanan pula adalah peta lokasi ke majlis perkahwinan pengantin.

Jika dilihat pada kad kahwin ni, alamat majlis perkahwinan, aturcara majlis perkahwinan dan ruangan turut mengundang di letak kat sebelah kiri sekali ya. Manakala tarikh majlis perkahwinan dan no telefon untuk dihubungi diletak di sebelah tengah kad kahwin bersebelahan dengan peta lokasi majlis perkahwinan.


Lakaran Peta


Seperti biasa Cik Kiz akan membuat lakaran di atas kertas kosong dulu sebelum lukis di photoshop. Nak tau lakaran nya macam mana? lakarannya macam kat bawah ni la. Landmark yang penting dan bentuk jalan yang sebenar akan Cik Kiz pastikan betul sebelum Cik Kiz lukis yang betul2 punya kat dalam photoshop.




 Dan Ini lah Hasil kahir Design Yang Sudah Siap !!!


Cantik dan simple je kan design retro savers yang ni?Alhamdulillah CIk Kiz dapat siapkan design kali ni tepat pada masa yang dijanjikan. 

Di kesempatan ni Cik Kiz juga nak ucapkan terima kasih dan tahniah pada pasangan pengantin Haikal dan Amalina kerana berjaya disatukan cinta mereka dan pada masa sama menggunakan perkhidmatan Kiz Wedding untuk tempahan kad kahwin majlis perkahwinan mereka.

Semoga pengantin hidup bahagia hingga ke akhir hayat dan dikurniakan anak cucu yang comel sentiasa :-)


Jadi kalau u all nak guna design retro savers macam kad kahwin Haikal dan Amalina ni jangan segan silu tuk om Cik Kiz ya. Link di sebelah ni link untuk facebook Kiz Wedding ( Klik Sini )

4 Jenis Kad Jemputan Yang Ada Di Kiz Wedding (Part 1)

Selamat pagi semua hari ni hari sabtu kan tiba masanya untuk Cik Kiz update post mengenai 4 jenis kad jemputan yang ada disediakan di Kiz Wedding. Semua kad jemputan ni Cik Kiz pecahkan kepada kad jemputan regular, kad jemputan retro saver, kad jemputan craft saver dan kad jemputan untuk majlis aqiqah.

Jom kita tengok contoh satu persatu untuk setiap design kad jemputan ni :-)

4 Jenis Kad Jemputan Yang Ada Di Kiz Wedding


Kad Jemputan Regular.


Ada 17 design kesemuanya yang disediakan oleh Cik Kiz untuk design kad jemputan regular ni. Kebanyakkan kad ni semua menggabungkan design yang berkonsepkan bunga taman dan warna background yang ceria dan kemas. Ada juga kad yang tidak menggunakan bunga sebagai design utama contohnya kad seperti di dalam gambar di bawah :

Design Kad Jemputan Regular

Design Kad Jemputan Regular

Design Kad Jemputan Regular

Design Kad Jemputan Regular

Yang di bawah ni pula kad jemputan regular yang sentiasa mendapat pilihan bakal pengantin sebelum ni. Yang ni semuanya Cik Kiz gunakan konsep dan design bunga bunga ya :-)

Design Kad Jemputan Regular

Design Kad Jemputan Regular

Design Kad Jemputan Regular

Design Kad Jemputan Regular
Cik Kiz tunjuk kan 8 design je tau kat post kali ni untuk design kad jemputan regular ni. Balance design yang lain tu u all boleh tengok kat website Kiz Wedding. Caranya klik kat sini (website Kiz Wedding ). Kesemua design kad jemputan regular Cik Kiz dah letak siap siap kat situ..

Kat dalam website Kiz Wedding pun Cik Kiz ada letak design untuk sebelah muka dalam kad jemputan. Selain tu u all juga boleh tengok saiz kad jemputan yang disediakan. Kesemuanya ada 4 saiz tau. Jangan risau ya semua design ni boleh dipilih untuk letak kat mana mana jenis saiz kad jemputan. Nak saiz kecil pun boleh nak saiz besar pun boleh..

Kad Jemputan Retro Saver


Haaaa.. Kad jemputan retro saver ni lah yang paling paling banyak sekali dapat tempahan di Kiz Wedding. Kalau dah dapat paling banyak tempahan maksudnya kad jemputan ni la yang paling trendy sekali di kalangan pengantin sekarang kan?

Ada lagi ke yang masih tak tau kad jemputan retro saver ni macam mana design nya? kalau tak tau tapi nak tau jom kita tengok satu persatu contoh design kad jemputan retro saver ni. Gambar nya di bawah ni ya :

Design Kad Jemputan Retro Saver

Design Kad Jemputan Retro Saver

Design Kad Jemputan Retro Saver

Design Kad Jemputan Retro Saver

Design kad jemputan retro saver ni memang diakui ada tarikannya yang tersendiri. Selain menampilkan konsep yang kemas, design kad jemputan retro saver ni juga sesuai digunakan untuk mana mana tema yang digunakan untuk majlis perkahwinan. 

So tak yah lah pening pening nak matching kan tema majlis perkahwinan dengan warna kad jemputan. Guna je kad jemputan retro saver ni confirm tak ada tetamu yang akan persoalkan tema majlis u all tak sama dengan kad jemputan yang mereka dapat.

Untuk desing kad jemputan retro saver ni Cik Kiz ada listkan 21 design kesemuanya di website Kiz Wedding. Untuk view kesemua design u all klik kat sini ya ( website Kiz Wedding ), Sama juga macam kad jemputan regular di atas. kesemua design kad jemputan retro saver ni boleh digunakan untuk kesemua saiz kad yang telah disediakan.


U all ada sebarang pertanyaan lain tak sekarang ni? Kalau ada pertanyaan boleh terus pm Cik Kiz kat facebook Kiz Wedding. Kalau u all terus pm sekarang Cik Kiz pun akan reply pm u all sekarang juga. Klik ke kat sini untuk pm Cik Kiz( Facebook Kiz Wedding )

Kad jemputan regular dan retro saver Cik Kiz dah bagi tau kat u all macam mana designnya. Untuk kad jemputan craft saver dan aqiqah pula Cik Kiz sambung kat next post ya.Insya Allah petang ni juga Cik Kiz akan update post untuk part 2. Klik sini untuk baca 4 jenis kad jemputan yang ada di Kiz Wedding ( Part 2 )


Apr 29, 2016

Contoh Design Kad Majlis Pernikahan Farah Dan Farid

Maaf ya semua dah seminggu dah Cik Kiz tak update blog ni so hari ni Cik Kiz decide tuk update lagi contoh design kad jemputan majlis pernikahan kali ni dari pasangan pengantin Farah dan Farid pula.

Untuk pasangan pengantin ni mereka buat 2 jenis kad kahwin tau. Yang untuk entry ni Cik Kiz akan tunjuk kad jemputan untuk majlis pernikahan mereka. Manakala untuk next entry, Cik Kiz akan tunjuk kad jemputan untuk majlis perkahwinan pula.

Contoh Design Kad Majlis Pernikahan Farah Dan Farid

Konsep Dan Design


Untuk konsep dan design kad majlis pernikahan kali ni, pasangan pengantin berminat untuk menggunakan design craft saver. U all tau kan kad jenis craft saver ni macam mana? Kalau ada yang tak pasti dan tak tau lagi meh Cik kiz bagi tau dulu ya.

Kad kahwin craft saver ni menggunakan konsep vintage dan menggabungkan warna hitam sebagai warna font dan di cetak di atas kertas warna coklat seperti kulit buku sekolah tau. Tetapi bukan lah kulit buku sekolah yang lembik tu ya. Kat Kiz Wedding ni Cik Kiz gunakan kualiti kertas yang tebal dan tahan lasak. Yang memang khas untuk buat kad kahwin.


Muka Depan Kad Majlis Pernikahan

Di sebelah atas muka depan kad majlis pernikahan ni Cik Kiz hias dengan design kerawang bunga. Cik Kiz guna warna putih sebagai warna kerawang adalah atas permintaan pengantin ya. 

Kebiasaannya untuk design craft saver ni Cik Kiz akan gunakan warna hitam sahaja tetapi atas permintaan pengantin yang inginkan kelainan pada kad kahwin dia maka warna kerawang bunga tu pun ditukar menjadi warna putih..

Di sebelah bawah kerawang pula Cik Kiz design kan sikit font " MAJLIS PERKAHWINAN" tu. U all boleh tengok kat gambar tau design nya macam mana. Manakala details lain seperti hari, tarikh dan tempat majlis pernikahan juga diletak sekali pada muka depan kad majlis pernikahan ni.

Muka Depan Kad Majlis Pernikahan

Muka Dalam Kad Kahwin


Cuba u all tengok pada gambar yang Cik Kiz dah upload kat bawah. U all perasan tak ada kelainan yang banyak pada design kad pernikahan ni? Hehe..Dah dapat kesan kelainannya?

Kalau dah dapat kesan baguslah tapi kalau tak perasan Cik Kiz kiz bagitau ya. Kat kad majlis pernikahan ni tak ada petak ke lokasi majlis pernikahan tau. Pengantin yang request tak nak letak peta sebab tak nak kad nampak serabut pada masa sama nak nampak simple jer..

Details lain yang diletak pada muka dalam kad kahwin adalah alamat majlis pernikahan, aturcara majlis, dan juga nama serta no telefon ayah kepada pengantin dan pengantin tu sendiri.



Muka Dalam Kad Majlis Pernikahan

Taraaaa.. Ini lah Design Nya Yang dah Siap... !!!




Ok tak design craft saver Kiz Wedding ni? kalau ok contact Cik Kiz ya. Cik Kiz bagi harga special je kat u all. Yang penting kena contact Cik Kiz sekarang tuk wat tempahan

Klik Sini tau untuk wat tempahan

Apr 21, 2016

Contoh Design Kad Kahwin Fatihin Dan Edward

Jangan terkejut tau dengan nama pengantin pada contoh design kad kahwin fatihin dan edward ni. Fatihin tak kahwin dengan Mat Salleh ya.. Nanti kat bawah Cik Kiz  btau nma sebenar Edward ni dan siapa dia. Teruskan membaca tau.

Contoh Design Kad Kahwin Fatihin Dan Edward


Konsep Dan Design


Fatihin pada mulanya survey kad kahwin Kiz Wedding ni dalam intagram tau. Disebabkan tertarik dengan contoh design Nadya Dan Adib yang Cik Kiz buat kan sebelum ni terus je Fatihin contact Cik Kiz. Alhamdulillah semakin lama semakin ramai yang suka dengan design Kiz Wedding ni. "-)

Kalau u all nak tengok design design lain yang ada kat Kiz wedding ni boleh lah tengok gak kat instagram Kiz Wedding. Hari hari Cik Kiz ada update design terbaru yang ditempoah oleh client.

Contoh Design Dari Instagram Kiz Wedding

 Muka Depan Kad Kahwin


Ok kat muka depan kad kahwin ni Cik Kiz just tukar nama pengantin dan tarikh majlis nya sahaja. Jenis font dan warna font juga Cik Kiz kekalkan sama macam sebelum ni ya.

Muka Depan Kad Kahwin



 Muka Belakang Kad Kahwin


Yang muka belakang kad kahwin pun Cik Kiz masih kekalkan design yang sama. Size, warna dan jenis font pun Cik Kiz kekalkan juga. Tapi macam iasa lah ya, details majlis perkahwinan tu Cik Kiz tukar la..hehe..

Alamat majlis pernikahan Fatihin dinuat kat masjid negeri Selangoor tau. Cik Kiz suka idea ni. kalau tak silap Cik Kiz dah ada pakej katering yang disiapkan sekali untuk mana mana pengantin yang nak wat majlis pernikahan dia kat masjid negeri ni.

So takyah susah susah lepas nikah nak kena g rumah pengantin pula untuk menjamu selera. Terus je makan kat masjid tu. Semakin mudah kan nak wat majlis pernikahan kat masjid sekarang ni?

Lakaran Peta


Kalau masjid negeri Shah Alam memang tak susah lah nak cari. Sebab kat tengah tengah bandar kan. Sign board nak ke sana pun banyak dan dari jauh lagi dah nampak masjid tu. walau bagaimana pun Cik Kiz tetap letakkan landmark yang penting sebagai rujukan tetamu yang nak hadir. Antaranya macam mana nak pergi ke masjid tu selepas keluar dari federal highway dan tol batu 3.

Muka Belakang Kad Kahwin

Inilah Hasil Akhir Designnya Yang Dah Siap


Design Yang Dah Siap

Jika ada bakal pengantn yang berminat nak buat design kad kahwin ni sama macam Fatihin dan Edward boleh lah pm Cik Kiz di facebook Kiz Wedding ya.( Klik Sini )

Owh ya lupa lak nak Cik Kiz nak btau nama sebenar pengantin lelaki ni Edward Dareus Lee tau. Jangan tanya Cik Kiz lak dia ni keturunan apa. Tapi rasa rasa nya mesti lah chinese kan? Sebab ada nama family Lee kat situ 

Ok jangan lupa tau pm Cik Kiz lau nak tempah kad kahwin. Insya Allah pakej yang terbaik Cik Kiz bagi kat u all..:-)

Apr 20, 2016

Persiapan Yang Anda Perlu Lakukan Untuk Majlis Perkahwinan

Yang dah nak kahwin tahun ni tu dah wat persiapan sepenuhnya ke untuk majlis perkahwinan u all? Cik Kiz yakin ramai yang dah wat survey, dah google, tanya kawan kawan tuk tau macam mana nak wat persiapan untuk majlis tu nanti. Ibu bapa u all pun dah tentu banyak main peranan dan beri nasihat perkara apa yang u all perlu lakukan dulu.. Betul tak?

So hari ni Cik Kiz pun nak bagi tips sikit. Tapi.....just nak fokuskan perkara yang u all perlu buat step by step hanya untuk majlis perkahwinan u all sahaja ya. InsyaAllah next entry Cik kiz akan update perkara2 yang lain lak. Contohnya macam mana dan bila waktu yang sesuai untuk wat pernohonan nikah ke pejabat agama, bila dan kat mana nak amik ujian HIV dan juga bila nak submit borang pernikahan. Tapi hari ni kita fokus kat persiapan majlis kahwin u all je dulu. Ok?

Ni Cik Kiz list kan step by step tau. Lau tak wat step by step boleh kelam kabut persiapan u all nanti. The worst case dah sampai esok hari majlis nya pun mesti ada lagi barang yang u all tertinggal atau lupa nak beli :-)

Persiapan Yang Anda Perlu Lakukan Untuk Majlis Perkahwinan


Step 1 Tentukan Tema Majlis Perkahwinan


Once u all dah tetapkan tarikh majlis tu nanti perkara pertama yang u all perlu buat adalah tetapkan tema majlis tu dulu. Tema ni termasuklah warna baju pengantin, warna pelamin dan warna gubahan hantaran. Pastu konsep nak guna macam mana lak? Nak guna bunga bunga atau pun retro punya style?

Step 2 Buat Tempahan Andaman dan Pelamin.


Hah step ni ramai yang wat silap. Ada yang cari andaman dan pelamin last minit. Sepatutnya u all kena buat step ni betul2 selepas dah dapat idea nak guna tema apa untuk majlis perkahwinan u all.
Nak tau sebab apa? kebanyakkan bakal pengantin sebenarnya tak tau pun nak guna tema macam mana. Dan kebanyakkannya juga u all akan ada 2 atau 3 pilihan kat dalam fkiran untuk tema tu. So macam mana nak decide nak guna tema yang mana satu?

Jawapannya kena pergi kedai wedding planner atau andaman ni la. Tujuan kena pergi jumpa diorang ni sebab nak minta pandangan warna apa yang sesuai untuk tema dan konsep majlis yang u all idamkan tu. Percaya lah Cik Kiz cakap kalau u all fikir betul2 wat konsep sendiri pun, nanti u all dah pergi jumpa wedding planner atau andaman mesti u all akan follow cadangan diorang.. :-)

Cik Kiz suggest at least pergi lima atau enam kedai wedding planner atau andaman ni untuk survey harga dan pakej yang diorang sediakan. Compare betul betul mana yang paling bagus ikut kehendak u all k. Dan yang paling penting kena decide cepat jangan tangguh2. Paling lama pun sebulan je tuk ambil masa nak decide k..

Step 3 Beli Barang Gubahan Hantaran


Dah confirm nak guna tema dan warna apa boleh lah u all cari barang gubahan untuk hantaran pula. Kalau nak buat sendiri tuk jimat kos boleh lah g kedai bunga atau pemborong barang gubahan. Tapi kalau nak senang dan ada lebih bajet boleh je terus wat tempahan kat wedding planner.

Step 4 Buat Tempahan Catering


Kenapa Cik Kiz letak tempahan catering ni kat step no 4? Mesti u all terfikir yang tempah katering ni boleh wat kat step yang last last kan? Sebenarnya jangan wat macam tu. Cik Kiz ada juga beberapa kenalan yang wat bisnes katering ni. Biasanya katering yang murah dan sedap ni memang dah full untuk 4 bulan yang akan datang. So u all kena la wat tempahan awal awal. Kalau wat last minute memang tinggal katering yang mahal je la..

Untuk katering ni kena settlekan pakej apa yang u all nak tau. Biasanya lau bab katering ni bakal pengantin mesti terlupa nak tempah kek potong tingkat tingkat tu. Kalau tak nak ambil dengan katering at least wat remark kat dalam planner supaya jangan terlupa nak tempah.

Step 5 Buat Tempahan Dewan Dan Kanopi


Kalau yang nak guna dewan tu tak perlu lah sewa kanopi lagi. yang mana wat kat rumah sendiri boleh je u all minta no telefon syarikat kanopi kat katering atau wedding planner. Kalau wedding planner tu dah siapada sewa kanopi lagi bagus. Makin banyak pakej yang u ambil kat satu wedding planner makin murah harga yang u all boleh dapat.

Step 6 Buat Kad Kahwin, Doorgift Dan Hiasan Doorgift.


Seterusnya u all kena wat kad kahwin. Tadi u all dah decide nak wat tema camne kan tuk majlis u all nanti. So guna la juga tema tu untuk buat design kad kahwin u all. Selain boleh guna tema majlis tu tuk kad kahwin, u all boleh gak guna kat hiasan doorgift.

Hiasan doorgift yang u all boleh buat dan pada masa sama ada kat Kiz Wedding adalah sticker tuk lekatkan kat doorgift u all tu. Kat sticker tu bolehlah u all ucapkan " Raikan Cinta" Atau " Terima Kasih" sebagai tanda menghargai kehadiran tetamu u all yang datang ke majlis u all nanti.

Hah.. Kalau nak doorgift yang femes dan biasa bakal pengantin bagi kat tetamu pun ada kat Kiz Wedding ni tau. Contohnya macam Yasin dan Doa Zikir Harian, Paper Bag, Sejadah Mini, Tasbih dan lain lain.

Step 7 Beli Kain Untuk baju Nikah, Barang Hantaran Dan Lain lain.


Dah settle tuk kad kahwin dan doorgift boleh lah proceed tuk beli baju nikah, barang hantaran dan baju sedondon untuk fameli u all pula.

Barang hantaran ni jangan cuba cuba untuk beli masa tak de sales pula. Sebaik baiknya buat list dulu nak beli barang apa dan yang paling penting pergi beli masa ada sales hari raya atau pun year end sales. Beli banyak2 terus sekaligus baru puas hati shopping. Hehe..

Untuk kain nak buat baju nikah pula better g beli kat jakel je. kat situ banyak pilihan. Harga pun boleh tawar betul2 tau. Mintak je tawar murah murah mesti diorang bagi. Psiko sikit pekerja dia. Kalau pekerja dia tak nak bagi, g jumpa manager dia. Confirm boleh dapat murah lagi..

So Cik Kiz dah list kan suma perkara yang u all perlu lakukan untuk majlis perkahwinan u all nanti. Yang penting kena ikut step by step tau. Jangan langgar step ni kalau taknak kelam kabut... Cik Kiz dah pernah merasa dah dulu kelam kabut nya.. :-)

Yang mana nak order doorgift dan kad kahwin kat Kiz Wedding pun boleh je pm Cik Kiz sekarang. Klik sini je if nak tengok design2 yang ada kat Kiz Wedding.. Thanks U All.. Love U.. Mmuuahh..!!!





Apr 19, 2016

Contoh Design Kad Kahwin Wan Yushairi Dan Wan Mukminah

Selamat tengah hari kepada suma pembaca Kiz Wedding hari ni cik Kiz berkesempatan nak tunjuk kat u all contoh design kad kahwin Wan Yushairi Dan Wan Mukminah pulak ya.. Alhamdulillah pasangan pengantin ni akan melangsungkan perkahwinannya di Taman Chenderang Kuala Terengganu, Terengganu. 

Jom kita review sama sama design kad kahwin kali ni :-)

Contoh Design Kad Kahwin Wan Yushairi Dan Wan Mukminah


Konsep Dan Design


Lagi sekali design retro ni jadi pilihan pasangan pengantin walaupun majlis kali ni akan dibuat di Terengganu. Nampaknya design retro Kiz wedding ni dah sampai ke pegetahuan irang irang kat pantai timur sana. Alhamdulillah Kiz Wedding dah berjaya tembus pasaran untuk tempah kad kahwin kat sana juga.. 

Kalau u all nak tau wat masa ni Cik Kiz dapat berpuluh puluh tempahan dalam masa seminggu hanya untuk design retro ni tau. Terima kasih Cik Kiz ucapkan kepada client Cik Kiz kerana menggunakan perkhidmatan Kiz Wedding untuk tempahan kad kahwin anda :-)

Ok tanpa buang masa jom kita tengok satu satu gambar design kad kahwin retro kali ni.

Untuk muka depan kad kahwin ni client Kiz minta untuk gunakan warna hitam sebagai background. Manakala untuk muka belakang pula warna putih digunakan sebagai warna background untuk gambaran peta dan lokasi majlis perkahwinan.

U all boleh tengok gambar design nya kat bawah ni ya:

Yang gambar ni untuk majlis sebelah pengantin perempuan tau. Jangan confuse lak dengan gambar yang sebelah di bawah. Yang kat bawah tu untuk design majlis sebelah pengantin lelaki.

Mereka deside tuk gunakan design yang sama cuma tukar details seperti nama bu bapa pengantin, alamat majlis perkahwinan dan tarikh perkahwinan jer.. Yang lain suma sama..

Cantik tak lakaran peta yang Cik Kiz buat? Apa yang specialnya kat lakaran peta kad kahwin Kiz Wedding ni adalah Cik Kiz akan highlightkan dan buat tanda arah besar besar untuk lokasi majlis tu. U all boleh nampak kan macam dalam gambar ni?

Bila dah highlight besar besar camtu senang lah tetamu u all jumap masa nak datang majlis perkahwinan u all nanti.. Kan??? :-)


Yang gambar bawah ni untuk majlis sebelah pengantin lelaki ya. Sama je kan design nya? Nanti masa majlis perkahwinan u all pun Cik Kiz nak suggestkan wat design sama jer.. Senang tak yah pikir pikir nak wat design berlainan. lagipun design style retro ni selamat sikit, boleh match dengan apa apa warna tema majlis perkahwinan u all nanti..

Lagi satu sebab nya adalah Cik Kiz tak nak u all rambang mata bila dah tengok design yang dah ada kat Kiz Wedding ni. Lau dah tengok banyak banyak desing confirm u all susah nak decide nak guna design apa nanti. hehe..



Taraaaaa... Ini Lah Hasil Designnya Yang Dah Siap... :-)



Ada ker yang nak design retro ni? Kemas dan nampak elite je kan design ni? So jangan ragu ragu lagi dengan kualiti Kiz Wedding. pastinya Cik Kiz akan bagi perkhdmatan yang terbaik tuk u all.. 100 % dijamin kualiti terbaik..

pm Cik Kiz kat facebook Kiz Wedding sekarang tau! (klik sini)

Apr 15, 2016

Kad Kahwin Digital Akan Menggantikan Kad Kahwin Tradisional?

Nampaknya dunia digital sekarang dah semakin mendapat perhatian golongan muda dan bukti nya sampai kad kahwin pun dah ada yang digital tau. Hmmm Macam mana rupa kad kahwin digital ni? Cik Kiz bet mesti ramai yang tak tau kan? Sebenanr nya sama la ngan kita.. Cik Kiz pun baru tau gak pasal kad lahwin digital ni.. Hikhikhik.. :-)

Kad Kahwin Digital Akan Menggantikan Kad Kahwin Tradisional?


Meh Cik Kiz terangkan serba sikit pasal kad kahwin digital ni dulu. Kad kahwin ni kira nya digunakan untuk menjemput tetamu melalui aplikasi fon. Antara keunikan dan kelainan yang ada kat kad kahwin digital ni adalah ia mempunyai slider gambar, boleh countdown tarikh majlis perkahwinan u all dan juga ada guest book tetamu yang akan hadir. Yang guest book ni link ngan facebook gak tau macam kita biasa wat event RSVP tu..

Selain tu kad kahwin digital ni dah siap siap letak peta lokasi ke majlis perkahwinan. So u all takyah susah2 nak search atau taip alamat dan kordinat peta, Just click je kat situ dan dia akan automatik pergi ke google maps atau pun waze. Mudah kan?

Contoh kad kahwin digital ni u all boleh tengok kat gambar bawah ni ya :

Kad Kahwin Digital

Kad Kahwin Digital

Kelebihan Kad Kahwin Digital


Well....bila sekali tengok memang nampak gempak giler kan kad kahwin macam ni. Cik Kiz gerenti kalau u all wat kad kahwin macam ni memang femes la u all.. nak tau sebab apa? Ya la.. kan tak ramai lagi yang wat macam ni.. Biasanya kalau invite kawan kawan tuk zaman sekarang ni just guna facebook atau whatsapp group jer.. Takde nak yang canggih canggih camni.. Tapi kalau u all guna kad kahwin digital ni komfem2 tindakan u all akan jadi perbuakn hebat di antara kawan sekolah dan tempat keje u all..

Pada masa sama fungsi auto gps tuk terus guna kat google maps dan waze tu memang jadi kelebihan kad kahwin digital ni. Cik Kiz suka juga sebab dapat memudahkan tetamu datang ke majlis yang dijemput.. Sebab kadang kadang Cik Kiz pun terpusing pusing sampai 5-6 kali nak cari umah kawan Cik Kiz masa diorang kahwin..

Kesimpulannya siapa yang menjadi di antara pertama yang pakai kad kahwin digital ni mesti rasa bangga dan megah.. tapi jangan sampai terlebih eksen lak ya.. Silap2 lau advance sangat ni jadi bualan tak elok lak dari orang lain :-)

Kelemahan Kad Kahwin Digital


Kelemahan kad kahwin ni adalah yang pertamanya dari segi kesopanan dan etika tuan rumah tu sendiri. Walaupun dah guna kad kahwin ni jangan lah lupa... adalah lebih baik guna kad kahwin yang biasa untuk menjemput saudara mara, jiran jiran dan kawan baik u all. Kalau untuk kawan kawan yang jauh tu ok je pakai kad kahwin digital. tapi yang mana dekat dekat tu lebih elok la kalau diserah sendiri kad kahwin anda dengan menggunakan tangan anda sendiri.

Macam tuk sedara mara dan jiran lagi lah memang tak boleh terus guna kad kahwin digital ni. Risau jadi bualan teruk nanti dari diorang, Sebab lau untuk orang terdekat ni kita kena ada adab sopan masa jemput diorang. Kalau zaman 90 an dulu memang tuan rumah kena pergi dari satu ke satu rumah yang hendak dijemput. So jangan ambil risiko ya nak jemput sedara mara dan jiran terdekat tapi tak pakai kad kahwin yang macam biasa jer....

Selain tu kelemahan kad kahwin ni adalah dari segi kosnya.. Macam yang Cik Kiz cakap lau u all wat kahwin digital ni u all still kena wat gak kad kahwin yang biasa. So kat situ dah ada double kos. kahwin2 ni tak le membazir kan? hehe..

Tapi nanti lau Cik Kiz pun dah jual kad kahwin digital ni boleh je tempah dengan Kiz Wedding. Wat masa sekarang ni jangan pakai kad kahwin digital. pakai yang macam biasa je.. Ok?

Kalau ok... Meh wasap atau pm Cik Kiz ya.. caranya klik kat sini je.. Cik Kiz akan cepat cepat respon kat u all. :-)

Apr 14, 2016

Kandungan Doa Dan Zikir Harian Kiz Wedding Sebagai Doorgift Kahwin Anda

Selain daripada surah Yasin yang boleh dijadikan doorgift kahwin, doa dan zikir harian juga boleh menjadi pilihan untuk diberikan kepada tatamu u all. Cik Kiz ada wat beberapa design yang special tau untuk u all bagi kepada saudara mara dan juga sahabat handai. 

Yang penting kandungan doa dan zikir harian ni boleh diamalkan setiap hari..Mana la tau doa dan zikir harian ni dapat dimanfaatkan dengan sepenuhnya oleh tetamu u all nanti.. Untuk pengetahuan u all doa dan zikir harian dari Kiz wedding ni adalah amalan dari Imam Al-Ghazali ya :-)

Kandungan Doa Dan Zikir Harian Kiz Wedding Sebagai Doorgift Kahwin Anda


Zikir Yang Perlu Diamalkan Setiap Hari


Zikir ni disarankan oleh Imam Al ghazali untuk kita baca 1000 kali dalam sehari tau. Boleh lah buat 200 kali bacaan untuk setiap kali selepas solat.

Isnin - la haula wala kuwata illa billahil aliyul azim
Selasa - Allahuma Salli Ala Muhammad
Rabu - Astagfirullah Hal Azim. Allazi laila hailla huwal hayyul qayyum wa atubu ilaih
Khamis - Subhanallahi wabihamdih.
Jumaat - Ya Allah
Sabtu - La ilaha illah
Ahad - Ya hayyu ya Qayyum

Doa Pilihan


Doa pilihan yang Cik Kiz sediakan pula adalah ;

1) Doa supaya dimurahkan rezeki
2)Doa manjauhi hasutan/bisikan syaitan
3)Doa mohon sabar dan teguh iman
4)Doa mengelak daripada termasuk dalam golongan orang zalim
5)TAsbih nabi Yusnus terlepas daripada kesusahan
6)Doa nabi Ibrahim supaya dikurniakan anak soleh
7)Doa nabi Zakaria supaya diberikan tanda isteri hamil
8)Doa untuk mendapat isteri dan zuriat yang menbahagiakan
9)Doa untuk ibu bapa
10)Doa dimurahkan urusan serta lidah yang fasih
11)Doa mohon ampun dan teguh pendirian dalam islam
12)Doa supaya mudah menghafal ilmu pengetahuan
13)Doa meminta petunjuk Allah
14)Doa mohon ampun dan jauh azab neraka
15)Doa mohon petunjuk dan dan diteguhkan iman
16)Doa pengikut nabi isa mohon ditetapkan iman
17)Doa supaya tidak termasuk golongan orang zalim
18)Doa supaya mempunyai kewibawaan dan disegani
19)Doa Nabi Musa mohon kekuatan menjalankan urusan agama
20)Doa menghadapi bencana
21)Doa memohon kebaikan dunia dan akhirat
22)Doa naik kenderaan
23)Doa berlaku musabah dan kematian
24)Doa meminta petunjuk Allah
25)Doa Nabi Ayub mohon sembuh dari penyakit
26)Doa Nabi Musa memohon kesabaran
27)Doa penawar racun
28)Doa nabi musa supaya tdak terlibat dalam perbuatan dosa
29)Doa dijauhkan dari hasad dengki

Dan yang terakhir sekali adalah doa ringkas selepas solat.. Banyak tak doa yang cik kiz sediakan? Insya Allah dengan doa ni dapat dipermudahkan urusan kehidupan seharian tetamu u all yang datang masa majlis perkahwinan u all nanti. :-)

Asmaul Husna Dan Waktu Mustajab Untuk Solat


Selain tu Cik Kiz juga ada selitkan 99 nama Allah dan 13 waktu mustajab untuk berdoa. Yang ni kira Cik Kiz bagi tambahan special je untuk u all. Best tak siap ada tambahan special ni? :-)

So now u all dah tau kandungan doa dan zikir harian yang ada kat Kiz Wedding ni. Boleh lah order ngan Kiz Wedding ya kalau tak nak order surah Yasin :-p

Lau nak tanya tanya dan pm Cik Kiz lak klik kat sini( klik sini )






Contoh Design Kad Kahwin Khalis Dan Hajar

Selamat petang semua Cik Kiz ucapkan ni Cik Kiz update lagi contoh design kad kahwin kali ni untuk pasangan pengantin Khalis dan hajar pula. Majlis perkahwinan  mereka akan dilangsungkan di Jementah Segamat Johor. yang ni majlis sebelah pihak pengantin lelaki tau. Walaupun sebelah pengantin lelaki, design yang diminta pun bukan calang calang tau.

Ok jom kita review design kad kahwin yang ni lak.....

Contoh Design Kad Kahwin Khalis Dan Hajar

Konsep Dan Design

Agak agak u all design yang macam mana jadi pilihan pasangan pengantin ni? jangan terkezut kalau design hitam dan putih ni lagi sekali mendapat tempat di hati mereka. Trend kad kahwin retro saver ni memang paling ramai gler r orang tempah sekarang. Cuma design kad muka depan kad kahwin tu je yang beza beza. Contohnya macam kat gambar bawah ni :

Design Muka Depan Kad Kahwin

Haaa.. yang ni lagi la unik sebab kerawang tu memang macam kerabat diraja sikit. hehe.. Nama pengantin pun hanya diletak huruf depan nama jer.. Macam khalis tu letak huruf "K" dan nama Siti Hajar diletak huruf "S'.

Manakala ucapan "Raikan Cinta" dilatak di selah atas dan tarikh majlis pula di sebelah bawah kad kahwin.

Muka Dalam Kad Kahwin

Yeah.. happy Cik kiz lau dapat peta yang simple simple ni. Macam semalam punya design kat Puchong memang agak berselirat la. Tapi yang ni memang best, Senang je nak cari rumah pengantin nya. Landmark yang ada pun tak susah nak cari.

Untuk details lain u all boleh refer pada gambar kat bawah ya. Macam biasa susunan details Cik Kiz letak kat sebelah tepi kiri dan peta kat sebelah kanan.




Design Muka Dalam Kad Kahwin

Design Stamp Yang Di Tempah.


U all dah tau kan apa fungsi stamp ni.. Ok yang tak tau tu Cik kiz terangkan sekali lagi. Stamp ni kegunaannya adalah untuk mencantikkan dan menghiaskan lagi sampul kad kahwin tu nanti. 

Sampul yang biasa tu kosong je kan takde pape design? So kalau dah cop guna stamp ni nampak cantik lagi la sampul kad kawhwin tu. Tetamu yang terima kad kahwin ni pun akn rasa excited tuk datang majlis u all :-)

Design Stamp

 Dan... Ini Lah Hasilnya......!!!


 So ini lah design yang Kiz dah siapkan untuk pasangan Khalis Dan Hajar. nampak elite je kakn guna kerawang dan jata ala ala kerabat diraja ni?


If u all nak Cik Kiz designkan kad kahwin u all macam design ni gak bolehlah pm Cik Kiz sekarang kat Kiz Wedding. U all pm je sekarang dan terus je CIk Kiz siapkan. Hehe

Tuk Pm Cik Kiz klik kat sini ya ! ( Klik Sini )

Apr 13, 2016

Button Badge Murah Untuk Pelbagai Kegunaan

Hari ni Cik Kiz nak bagi idea kat suma pembaca Kiz Wedding yang sebenarnya button badge ni tak la semestinya boleh dipakai untuk majlis perkahwinan sahaja malah boleh juga dipakai untuk majlis majlis lain. Kiranya kalau betul betul u all tau caranya, button badge ni boleh gunakan untuk pelbagai kegunaan tau...

Button Badge Murah Untuk Pelbagai Kegunaan.


Untuk Majlis Perkahwinan


Untuk memperkenalkan Ahli Keluarga.


Kebiasaannya ahli keluarga pengantin akan pakai baju yang warna nya sama ikut tema majlis perkahwinan kan? tapi pernah tak u all terfikir yang kadang2 ada certain ahli keluarga yang tak pakai baju warna sama? Dan kita pun tertanya tanya mana lagi ahli keluarga pengantin ni yang lain? Tak kan tak ada datang kot?

Hah perkara yang macam ni la yang paling tak best kalau terjadi. pastu jadi la bualan dan cerita orang yang mengatakan majlis perkahwinan tu adik beradik pengantin tak de pun datang.. dah tak pasal pasal bawa fitnah pula.

Lagipun biasa lah kat majlis kahwin ni la paling ramai orang mengumpat..hehe :-)

Tapi kan rupa rupa nya yang tak pakai baju sama tu mungkin buat kerja rewang kat sebelah khemah masakan. kalau yang ambik katering tu mungkin la suma pakai baju warna sama. Tapi biasa nya yang rewang ni dan jaga masakan akan pakai t shirt biasa je.. tak pakai cantik2 pun.

So tak salah kan kalau u all beli button badge ni untuk dipakai suma ahli keluarga terutamanya yang tak pakai baju sama ikut warna tema najlis perkahwinan?

Hah nak lagi best u all buatkan button badge tu tuk suma orang yang terlibat tuk majlis tu. Untuk team kompang pun u all buat, untuk team rewang dan juga untuk team silat.hehe..

Untuk Kekemasan Crew Ketika Wat Event.


Cik Kiz pernah pergi majlis satu majlis perasmian yang melibatkan tauke besar produk kecantikan kat Malaysia ni ,Tak silap Cik Kiz masa tu dia sponsor untuk anugerah bintang popular. Tahun ke bila tu Cik Kiz dah lupa.

Yang bestnya suma crew event masa tu pakai button badge untuk memperkenalkan produk baru yang dikeluarkan oleh company produk kecantikan tu. So secara tak langsung, dia pun dapat promote produk baru dia masa tu.  Owh ya masa tu semua tetamu yang datang siap dapat free ya button badge tu. Dan yang paling bestnya siap kena pakai lagi kat baju masing masing masa tu..hehe..

Untuk Pemasaran Kempen Kesedaran.


Ada ke pembaca Kiz Wedding ni kerja kat company macam agensi anti dadah kebangsaan ke? U all boleh guna kan button badge sebagai salah satu cara untuk kempen mencegah pengambilan dadah tau. Letak je gambar kesan teruk HIV kat situ dan edarkan pada sekolah seluruh malaysia. Dah tentu dapat cegah mereka yang adik adik kita kat sekolah ni  untuk mencuba mengambil dadah.

Untuk Pemberi Semangat Kepada Pelajar Sekolah.


Haaa.. yang mana mana cikgu besar tu lak boleh la gunakan button badge untuk menaikkan semangat student u all terutamanya yang nak amik SPM tahun ni tu.. Tulis lah perkataan "I am 10A Student. bagi free kat diorang dah tentu sumanya suka dan pada masa sama dapat naikkan moral dan semangat mereka untuk dapat keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan..

So dah banyak dah Cik Kiz bebel ni. Tapi pada masa sama u all boleh manfaatkan lagi kan kegunaan button badge ni?

kalau jawapannya boleh marilah beli button badge banyak banyak kat Kiz Wedding(klik sini). Cik Kiz akan design yang cantik cantik kat u all nanti.. :-)



Contoh Design Kad Kahwin Raikan Cinta Nabilla & Haziq

Maaf ya semua dah 3 hari juga Cik Kiz tak update contoh design terbaru tuk kak kahwin. Cik Kiz busy sikit nak kejar masa tuk siapakan order kad kahwin yang lain dengan yasin custome made sekali. Yela sekarang kan dah masuk bulan april memang ramai yang berpusu pusu nak wat tempahan terutamanya kat doorgift yasin custom made tu.

Ok berbalik pada contoh kad kahwin la ya. kalau tak melalut la Cik Kiz cakap benda lain lak.
Kali ni kad kahwin ni ditempah oleh pasangan pengantin Nabilla dan Haziq yang bakal melangsungkan perkahwinannya pada hari Ahad 31 July 2016.

Contoh Design Kad Kahwin Raikan Cinta Nabilla & Haziq


Konsep dan Design


Haaaa... lagi sekali konsep hitam dan putih menjadi pilihan pasangan pengantin ni. Memang orang orang bandar sukakan idea kombinasi warna macam ni eh? :-)

So Cik Kiz pun buat la dua contoh design untuk muka depan kad kahwin tu.. yang design 1 kat bawah ni Cik Kiz guna konsep bunga bunga sikit. Yang ni bunga tulip tau. Tapi tak ada warna warni ya. Semua warna bunga ni warna putih. manakala warna background dia lak warna hitam.


Yang kat bawah ni design kedua lak Cik Kiz wat untuk muka depan kad kahwin tu. So still ada corak bunga cuma Cik Kiz just hightlight kan line kat bunga tu je dengan warna hitam/kelabu. Background nya Cik Kiz pilih untuk kekalkan warna putih.

Manakala untuk warna font "Majlis perkahwinan", Nama pengantin, dan tarikh majlis perkahwinan pula ditetapkan dengan warna hitam.



Lakaran Peta


Lagi satu tugas yang mencabar telah diberikan kepada Cik Kiz :-)

Maklum lah kalau duk kat kawasan bandar memang macam kat bawah ni la petanya. Jarak antara landmark dengan rumah memang jauh. So dengan hati yang tenang Cik kiz tarik nafas dan mulakan cubaan untuk resize balik peta ni untuk diletak dalam muka dalam kad kahwin tu nanti.


1st step yang Cik kiz buat sebelum letakkan peta ni adalah lengkapkan dulu details yang penting masuk kat muka dalam kad kahwin. U all boleh tengok kat gambar tu. ni dah siap masuk suma details macam alamat, nama pengantin dan juga atur cara majlis.

Pastu Cik Kiz cuba cari ruang yang sebesar mungkin kat sebelah kanan tu.

Taraaaaa.. Alhamdulillah muat pun peta nya bila dimasukkan. Cuma maaflah nama landmark tu suma Cik kiz terpaksa kecikkan sikit supaya nampak kemas dan tersusun. Tapi u all masih boleh baca je kan nama landmark nya?


Design Yang Menjadi Pilihan Pengantin.


Hehehe.. design 1 la for sure menjadi pilihan Nabilla & Haziq. Sebab lau guna warna hitam sebagai warna background memang smart. Nampak kad kahwin ni ekslusif dan penuh dengan warna.


So lau ada bakal pengantin yang kat bandar dan pada masa sama peta nak pergi rumah u all tu besar macam contoh design kad kahwin raikan cinta Nabilla & Haziq ni, jangan malu segan untuk contact Cik kiz ya ( Klik Sini )

Yang nak kahwin bulan November ngan Disembar pun dah boleh start usha usha design yang ada kat Kiz Wedding.. ok??!!! :-)



Apr 9, 2016

Design Yasin Alexandra Terus Jadi Pilihan Untuk Sticker Kahwin Pula

Boleh tahan ramai gak yang minat ngan yasin ready made design Alexandra Kiz Wedding ni rupanya. Percaya tak suma? kalau tak percaya ni Cik Kiz nak tunjuk lagi sorang client yang nak guna design Alexandra je untuk letak kat yasin custom made dan juga tuk sticker kahwin majlis perkahwinan mereka nanti..

Design Yasin Alexandra Terus Jadi Pilihan Untuk Sticker Kahwin Pula


Adik Anis dan Alif bakal melangsungkan perkahwinannya pada 30 April 2016 nanti. Lau tak silap Cik Kiz design ni dipilih oleh Alif. Nak tau sebab apa? Sebab Anis masa tu rambang mata.  Hehe.. Kalau dah datang Kiz wedding memang rambang mata tau. Ye la, kan dah banyak design yang cik Kiz bat mestilah rambang mata nak pilih mana satu kan... 

Last2 Alif relax jer cakap " kita pilih design Alexandra ni jela yunk.. Macam cantik lak..". Lepas seminit Anis tenung design Alexandra ni Anis pun cakap. " Ok la, kita ambil design ni je la. Pandai awak pilih..". Hehe.. nampak sangat anis ni memang jenis ramnbang mata dan susah nak wat keputusan. Nasib baik ada cik abang yang le wat keputusan ;-)

Konsep Dan Design


Untuk design kali ni Anis just nak letak tulisan "Majlis Perkahwinan", "Anis & Alif " dan tarikh majlis perkahwinannya nanti. Untuk saiz tulisan Anis request untuk besar sikit dan guna font yang biasa je.. Tak nak pelik pelik sangat katanya.. 

Untuk tengok contoh font nya kat gambar bawah ni ya..



Bentuk Sticker


Jangan salah sangka ngan gambar kat atas tau. Tu Cik Kiz just crop untuk letak tulsan kat tengah tengah sticker tu je.. Bentuk sticker yang diminta bulat saiz diameter 4 cm. gambar nya kat bawah ni ya


Cantik kan bila dah dipotong bulat? Pandai Alif pilih.. Tadi bile kotak macam tak cantik sangat. Bila dah potong bulat terus je jadi cantik.

Hasil Design Yang Dah Siap Sepenuhnya.



Kalau ada lagi bakal pengantin yang nak guna design Alexandra ni tuk dijadikan sticker kahwin boleh la whatsapp Cik Kiz atau pm di facebook ya! (klik sini)




Apr 8, 2016

Contoh Design Yasin Ready Made Jadi Custom Made

"Kalau saya nak design yasin yang ready made tu buat jadi custom made boleh tak Cik Kiz?". Tanya client Cik Kiz. Ya. Sudah tentu boleh. Tuk client Cik Kiz suma nya Insay Allah boleh. Tak sangka ramai gak yang minat design ready made ni. Walaupun design tu dah ready made tapi client nak gak guna design tu jadi kan custom made.

Contoh Design Yasin Ready Made Jadi Custom Made


Design yang jadi pilihan client Cik Kiz adalah Ariana dan Alexandra. Yasin ni ditempah untuk majlis tahlil ayahanda yang tercinta pada 4 March yang lepas.  Semoga Allahyarham Sheikh Said bin Syeikh Hussain sentiasa mendapat rahmat yang baik dari Allah s.w.t.

 Untuk setiap design ni client Cik Kiz order sebanyak 100 keping.

Contoh Design Yang Disediakan


Cik kiz wat 2 design. U all boleh tengok kat design Ariana Cik Kiz letak " Majlis Tahlil" , nama Allahyarham, sedikit ucapan " Mengenang Pemergian Ayahanda Tercinta " dan tarikh pemergian Allahyarham.


Design Ariana

Kemudian untuk design Alexandra pula, Cik Kiz hanya menggunakan " Majlis Tahlil", "Ayahanda", nama Allahyarham dan tarikh pemergian Allahyarham

Design Alexandra

Design Yang Menjadi Pilihan


Macam yang Cik Kiz cakap tadi setiap design ni client nak 100 keping. Dan client nak juga ditambah ucapan macam yang kat design Ariana kat gambar atas tu..


Cik Kiz janji Cik Kiz akan update design yasin ready made yang client nak tukar jadi custom made ya pasni..

So ada lagi ke yang just nak guna design yasin ready made ni sebagai wakaf untuk majlis tahlil yang u all akan buat? Kalau ada contact la Cik Kiz sekarang..Pm Cik Kiz kat facebook Kiz Wedding tau (Klik Sini)

Koleksi Kad Kahwin Artis Yang Paling Glamour

Sape pernah tengok koleksi kad kahwin artis yang popular?U all rasa gempak tak kad kahwin diorang?Mesti lah gempak kan.. Cik Kiz pernah pergi satu ekspo perkahwinan kat SACC Mall. Tak ingat dah tahun bila.. Ada la satu booth tu pamerkan contoh kad kahwin yang artis buat. kalau tak silap Cik Kiz masa tu Nabil Ahmad baru je lepas wat majlis persandingan kat ICT Shah Alam.. Memang terkejut la tengok kad kahwin Nabil wey.. Siap ada hard cover bagai.. :-p

Koleksi Kad Kahwin Artis Yang Paling Glamour


1)Rozita Che Wan Dan Zain Saidin


Che Ta Dan Zain ada buat 2 jenis kad kahwin tau. Satu jemputan untuk majlis pernikahan dan satu lagi kad untuk majlis resepsi. Siap asing2 tau.. Class sangatttt Che Ta dengan Zain.. yang kat bawah ni Cik Kiz ambil gambar rujukan dari budiey.com ya. 


2) Nabil Ahmad Dan Nazira Ayub


Hahaha.. Menarik tak kad kahwin Nabil dan Nazira? NI kalau Cik Kiz yang dapat jemputan ni memang menangis Cik Kiz. Cantik sangatttt... Macam Cinderella dah Nazirah.. Mesti Nabil ni sorang yang romantik kan?


3) Hanez Suraya


Walaupun Hanez banyak mengundang kontoversi sebelum majlis perkahwinan dia, Cik Kiz tetap nak pilih kad kahwin Hanez jugak. Sebab apa? U all tengok kat kad kahwin dia. Siap bunga lagi tau.. dan diletak kemas dalam kotak lagi.. Penggunaan warna dan font juga sangat bersesuaian untuk majlis perkahwinan.


4) Sam Dan Syatilla


Kad kahwin Sam dan Syatilla pun tak kurang hebatnya. Sangat eksklusif sebab kat tengah tengah tu hanya khas untuk letak gambar mereka. Pemilihan warna kad juga sangat bagus, tidak terlalu menyerlah dan menampakkan kesesuaian dengan baju yang dipakai. Secara tak langsung sangat menonjolkan gambar mereka. Tapi macam banyak je yang ditulis kat lipatan sebelah kanan tu? Agak agak u all apa ya? Syair cinta ker???


Yang penting Cik Kiz memang sangat kagum dengan rekaan dan design koleksi kad kahwin artis yang glamour kat Malaysia macam mereka ni. Satu hari nanti Cik Kiz nak dapatkan at least satu tempahan kad kahwin dari artis setiap minggu.

Artis artis yang baca post Cik Kiz ni boleh whatsapp dan pm Cik kiz kat facebook Kiz Wedding Tau!