Apr 5, 2016

Contoh Design Yasin Custom Made Puan Lidya


Lagi contoh design yasin custom made dari Kiz Wedding. Kali ni client tempah  yasin custom made ni untuk diwakafkan kepada surau berdekatan sempena memperingati mepergian Allahyarhan Sahrizal Bin Ibrahim abang kepada Puan lidya dan Allahyarhamah Hajah Fatimah Binti Haji Mahmud ibu kepada Puan Lidya.

Contoh Design Yasin Custom Made Puan Lidya


Design gambar muka depan Yasin


Puan Lidya request kat Cik Kiz nak wat gambar masjid kat muka depan yasin. Ada beberapa gambar kubah masjid yang Cik Kiz cadangkan dan dah tentu gambar yang comel sentiasa jadi pilihan. Kubah masjid yang diletak menampakan kesenian secara halus dan keindahan pada masjid tu...

Selain tu Puan Lidya minta Cik Kiz letak nama allahyarham abang dan allahyarhamah ibu nya di bahagian atas muka belakang yasin. Insya Allah dengan meletak nama pada muka luar macam ni akan ada pembaca yang mensedekahkan doa dan fatihah kepada nama tersebut.

Contoh design yasin custom made Puan Lidya

Pemilihan warna tulisan dan background


Warna background yang dipilih adalah warna biru lembut manakala warna masjid pula menggunakan warna hijau. Untuk tulisan pula Puan Lidya ingin menggunakan biru touqouise dan untuk tulisan di bawah gambar pula menggunakan tulisan warna putih.

Contoh design yasin custom made Puan Lidya

Cantik tak design camni? Boleh bagi tau Cik Kiz tak? Kalau boleh bagi tau Cik Kiz Kat Kiz Wedding ya (Klik Sini). Kalau cantik dan nak order design camni pun boleh btau Ck Kiz gak (klik Sini)

No comments: