Apr 21, 2016

Contoh Design Kad Kahwin Fatihin Dan Edward

Jangan terkejut tau dengan nama pengantin pada contoh design kad kahwin fatihin dan edward ni. Fatihin tak kahwin dengan Mat Salleh ya.. Nanti kat bawah Cik Kiz  btau nma sebenar Edward ni dan siapa dia. Teruskan membaca tau.

Contoh Design Kad Kahwin Fatihin Dan Edward


Konsep Dan Design


Fatihin pada mulanya survey kad kahwin Kiz Wedding ni dalam intagram tau. Disebabkan tertarik dengan contoh design Nadya Dan Adib yang Cik Kiz buat kan sebelum ni terus je Fatihin contact Cik Kiz. Alhamdulillah semakin lama semakin ramai yang suka dengan design Kiz Wedding ni. "-)

Kalau u all nak tengok design design lain yang ada kat Kiz wedding ni boleh lah tengok gak kat instagram Kiz Wedding. Hari hari Cik Kiz ada update design terbaru yang ditempoah oleh client.

Contoh Design Dari Instagram Kiz Wedding

 Muka Depan Kad Kahwin


Ok kat muka depan kad kahwin ni Cik Kiz just tukar nama pengantin dan tarikh majlis nya sahaja. Jenis font dan warna font juga Cik Kiz kekalkan sama macam sebelum ni ya.

Muka Depan Kad Kahwin Muka Belakang Kad Kahwin


Yang muka belakang kad kahwin pun Cik Kiz masih kekalkan design yang sama. Size, warna dan jenis font pun Cik Kiz kekalkan juga. Tapi macam iasa lah ya, details majlis perkahwinan tu Cik Kiz tukar la..hehe..

Alamat majlis pernikahan Fatihin dinuat kat masjid negeri Selangoor tau. Cik Kiz suka idea ni. kalau tak silap Cik Kiz dah ada pakej katering yang disiapkan sekali untuk mana mana pengantin yang nak wat majlis pernikahan dia kat masjid negeri ni.

So takyah susah susah lepas nikah nak kena g rumah pengantin pula untuk menjamu selera. Terus je makan kat masjid tu. Semakin mudah kan nak wat majlis pernikahan kat masjid sekarang ni?

Lakaran Peta


Kalau masjid negeri Shah Alam memang tak susah lah nak cari. Sebab kat tengah tengah bandar kan. Sign board nak ke sana pun banyak dan dari jauh lagi dah nampak masjid tu. walau bagaimana pun Cik Kiz tetap letakkan landmark yang penting sebagai rujukan tetamu yang nak hadir. Antaranya macam mana nak pergi ke masjid tu selepas keluar dari federal highway dan tol batu 3.

Muka Belakang Kad Kahwin

Inilah Hasil Akhir Designnya Yang Dah Siap


Design Yang Dah Siap

Jika ada bakal pengantn yang berminat nak buat design kad kahwin ni sama macam Fatihin dan Edward boleh lah pm Cik Kiz di facebook Kiz Wedding ya.( Klik Sini )

Owh ya lupa lak nak Cik Kiz nak btau nama sebenar pengantin lelaki ni Edward Dareus Lee tau. Jangan tanya Cik Kiz lak dia ni keturunan apa. Tapi rasa rasa nya mesti lah chinese kan? Sebab ada nama family Lee kat situ 

Ok jangan lupa tau pm Cik Kiz lau nak tempah kad kahwin. Insya Allah pakej yang terbaik Cik Kiz bagi kat u all..:-)

No comments: